• {{passengers.adults}} {{ passengers.adults === '1' ? 'Vuxen' : 'Vuxna' }}
  • {{passengers.adults != '0' ? ', ' : ''}} {{passengers.children}} Barn (2-11 år)
  • , {{passengers.infants}} Spädbarn (0-23 mån)
  • {{passengers.youths}} {{ passengers.youths === '1' ? 'Ungdom (12 - 25 år)' : 'Ungdomar (12 - 25 år)' }}
  • {{passengers.seniors}} {{ passengers.seniors === '1' ? 'Senior (65 år eller äldre)' : 'Seniorer (65 år eller äldre)' }}
  • {{passengers.students}} {{ passengers.students === '1' ? 'Studenter' : 'Studenter' }}

Max antal passagerare i en bokning

Flyg till/från Halmstad - Bromma

Halmstad är en kommun full av liv. Året runt. Det fördelaktiga läget på västkusten gör att företagandet utvecklas, turismen frodas och invånarna trivs och blir fler.

Halmstad är i dag landets 17:e största kommun med cirka 102 000 invånare. Staden är vida känd för att vara en av Sveriges största turistorter. Halmstad är också en kommun i utveckling. Under de senaste 50 åren har Halmstad varit en av landets mest expansiva kommuner.

Halmstads kommun sträcker sig från milslånga stränderna på västkusten in i landet där lugna vattendrag gränsar till de småländska skogarna. I norr gränsar Halmstad mot Falkenbergs kommun och i söder mot Laholms kommun. Halmstad ligger i Hallands län.

EN KUNSKAPSSTAD ATT UTVECKLAS I
Kommunen och landstinget är Halmstads största arbetsgivare. Handel och turistnäring är också stora sektorer. Andra stora arbetsgivare är Försvarsmakten, Högskolan och företag som Albany Nordiska Filt och Getinge Sterilisation.

Näringslivet i Halmstad är varierande med en växande handel och många små och medelstora företag. Här finns även en av Sveriges största virkesexporthamnar. I Halmstad finns även en högt rankad högskola där 11500 studenter utbildar sig till såväl utvecklingsingenjörer som sjuksköterskor.

Information och bilder från www.halmstad.se

Halmstad är en populär turiststad. På sommaren kommer hundratusentals turister till Halmstad för att njuta av stränderna, naturen och det stora utbudet av kultur och restauranger. Den mest kända stranden är Tylösand som kan ha omkring 40000 badgäster en solig sommardag. Här finns även Sveriges enda bemannade livräddarstation liksom Nordens enda livräddarskola.

Av kultur kan man njuta på många gallerier och museer i Halmstad. Här finns bland annat Sveriges till ytan största galleri och ett blomstrande musik- och teaterliv. Stadsbiblioteket, som är mångfaldigt prisad för dess unika arkitektur, är en av de Halmstads mest välbesökta platser för kultur- och kunskapstörstande. Mjellby konstmuseum som ligger väster om centrum är Halmstadgruppens residens. Gruppens surrealistiska verk finns i museets permanenta utställning.

I Halmstad är sporten viktig. Halmstad erbjuder många möjlighet till att båda utöva och se idrott. Fotboll, handboll och bordtennis är bara några av de sporter där Halmstads idrottare är framstående. I början av 2010 invigdes Halmstad Arena en multiarena med stora möjligheter och ytor för breddidrott och elitidrott.

I Halmstad är det tätt mellan golfbanorna. Med 174 golfhål fördelade på elva golfbanor klassas Halmstad som Sveriges golfhuvudstad