• {{passengers.adults}} {{ passengers.adults === '1' ? 'Vuxen' : 'Vuxna' }}
  • {{passengers.adults != '0' ? ', ' : ''}} {{passengers.children}} Barn (2-11 år)
  • , {{passengers.infants}} Spädbarn (0-23 mån)
  • {{passengers.youths}} {{ passengers.youths === '1' ? 'Ungdom (12 - 25 år)' : 'Ungdomar (12 - 25 år)' }}
  • {{passengers.seniors}} {{ passengers.seniors === '1' ? 'Senior (65 år eller äldre)' : 'Seniorer (65 år eller äldre)' }}
  • {{passengers.students}} {{ passengers.students === '1' ? 'Studenter' : 'Studenter' }}

Max antal passagerare i en bokning

Røros

Røros: Ett världsarv 

Røros grundades år 1646 och är en av sju platser i Norge som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är också en stad som norrmännen själva gärna åker till och turistar.

Staden är byggd helt i trä och har ett kulturlandskap som visar – på ett enastående och nästan fullständigt sätt – hur gruvdrift, transport och livsstil var beroende av den naturliga miljön. Man fick alltså anpassa sig till klimatet och jordbrukets begränsade odlingsmöjligheter, den omgivande terrängen med berg och slätter och det geografiska läget utan vägar.

Den lokala kulturen som utvecklades har naturligtvis förändrats, men ett unikt kulturarv som vittnar om dess existens har bevarats. I den här fascinerande staden kan du uppleva gamla historiska byggnader och gårdar, men även höga kullar som erbjuder en fantastisk utsikt över landskapet.

"Den största attraktionen i Røros är den lilla staden själv, där man är helt omgiven av historia och traditioner. Om du släpper lös fantasin när du besöker staden och gruvorna kommer du att förflyttas långt tillbaka i tiden".

Funäsfjällen

Bara sex mil ifrån Røros, på den svenska gränsen kan du uppleva fantastisk skidåkning i Funäsfjällen. I Funäsfjällen finns majestätiska fjäll och ypperligga snöförhållanden under hela säsongen. Lägg till fenomenal offpiståkning, kanske väldlens bästa längskidsdsåkning och 60 toppar över tusen meter så du ett komplett skidparadis med riktig fjällkänsla. 

Med 136 nedfarter kan du variera skidåkningen efter väder, humör och dagsform. På en och samma dag kan du ta dig dig upp på majestätiska fjäll med vidunderlig utsikt och blick nedåt i de skyddande dalgångarna.

  • Flyg till Røros med Air Leap