• {{passengers.adults}} {{ passengers.adults === '1' ? 'Vuxen' : 'Vuxna' }}
  • {{passengers.adults != '0' ? ', ' : ''}} {{passengers.children}} Barn (2-11 år)
  • , {{passengers.infants}} Spädbarn (0-23 mån)
  • {{passengers.youths}} {{ passengers.youths === '1' ? 'Ungdom (12 - 25 år)' : 'Ungdomar (12 - 25 år)' }}
  • {{passengers.seniors}} {{ passengers.seniors === '1' ? 'Senior (65 år eller äldre)' : 'Seniorer (65 år eller äldre)' }}
  • {{passengers.students}} {{ passengers.students === '1' ? 'Studenter' : 'Studenter' }}

Max antal passagerare i en bokning

Flyg till/från Visby - Bromma

På solens och vindarnas ö finns Visby, en av Sveriges mest historiska städer. Många långa kullerstensgränder, ruiner och den långa muren vittnar om en fantastisk och rik historia. Staden är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25000 året runt-boende, ett centrum för handel, utbildning och administration.

HISTORIA

Visby är ett levande världsarv, en medeltidsmiljö med många kulturscener. Visby är en typisk hansestad med ringmur, ett välbevarat gatunät och mer än 200 medeltida stenhus. Här samsas kyrkoruiner och packhus med senare tiders låga sten- och trähus. Visby är den gamla medeltida staden som har bevarat sin kultur från den tiden men också utvecklats till en modern stad där flera affärscentrum har vuxit fram.

Visby finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1995. Visby har den bäst bevarade stadsmuren i norra Europa. På Fornsalen kan man lära sig mer om stadens historia. Varje år i augusti firas festivalen Medeltidsveckan då livet förflyttas 700 år bakåt i tiden.

NÖJESSTAD

Visby är en av de krogtätaste städerna i Sverige och har ett brett nöjesutbud året om. Medeltidsstadens pittoreska små gränder lockar till romantiska kvällspromenader och den Botaniska trädgården är en av landets vackraste. I Visby finns också gott om mysiga caféer och restauranger där man kan vila benen och få något gott att äta efter en tur på stan.
Visby havsbad ligger nära Almedalen. Nära vattnet och småbåtshamnen ligger även Almedalsbiblioteket, Högskolan på Gotland och kongresshallen Wisby Strand.